Leonardo Di Caprio'dan Türkiye'ye Özel Bir Paylaşım: Ünlü Oyuncunun Türkiye'ye Dair Sözleri




Leonardo Di Caprio'dan Türkiye'ye Özel Bir Paylaşım: Ünlü Oyuncunun Türkiye'ye Dair Sözleri


Türkiye'de 3 aylık bir çalışma sonucunda, Dicle ve Fırat nehirlerinde iki leopar sazanı yakalandı. Bu yakalanan balıklardan biri 20 cm, diğeri ise 50 cm uzunluğundaydı. Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, bu habere kayıtsız kalamadı ve 62 milyon takipçili Instagram hesabından paylaştı. DiCaprio, bu balığın diğer adı olan "komando balığı"nın keşfini takipçileriyle paylaşarak, "Bu keşfin yeniden umut verdiğini" söyledi.

Ünlü aktör, paylaşımında şunları yazdı: "Yeniden Keşfedildi: Türkiye'deki balık bilimcisi ekibi, Dicle Nehri'nin Türkiye kesiminde benekli bir balık olan kayıp leopar sazanını buldu. Bu keşif, tatlı su balıklarının yüzde 25'inin neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu sırada umutları artırıyor. Bu, @rewild ve @shoal_org'un en çok aranan kayıp balıklar listesinde yeniden keşfedilmesi gereken ikinci tür. Bunlardan ilki olan 'Batman Çopra Balığı', aynı cesur ekip tarafından 2021'in sonlarında Türkiye'nin güneydoğusunda bulundu."

Bir zamanlar Dicle-Fırat nehir sisteminde Türkiye'nin doğusunda, Suriye'nin doğusunda, İran ve Irak'ta bol miktarda bulunan leopar sazanı, son otuz yılda balıkçılık, kirlilik, habitat tahribatı ve baraj inşaatı nedeniyle türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Araştırma ekibinden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Doçenti Cüneyt Kaya, "Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bir türün tüm olumsuzluklara rağmen hala varlığını sürdürdüğünü hissetmek gibisi yok. Bu, yeni bir tür keşfetmekten daha heyecan verici çünkü bu, nadir bir türe ikinci bir şans verebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.
ülkenin kültürel zenginliğine dikkat çekerek dünya çapında tanınmasına büyük katkı sağlamıştır. Türk hayranlarının da büyük ilgisini çekti ve ülkenin güzelliklerinin dünya çapında tanınmasına katkı sağladı. Ünlü oyuncunun Türkiye'ye olan sevgisi ülkeyi her zaman özel bir yer olarak görmeye devam edeceğini belirtti. Bu paylaşım ülkenin güzelliklerinin dünya çapında tanınmasına ve ülkeye olan ilginin artmasına büyük katkı sağladı. Türkiye'nin kültürel zenginliğine hayran olan Di Caprio Türkiye'ye olan sevgisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bir kez daha gösterdi. Ünlü oyuncunun Türkiye'ye dair sözleri Türkiye'nin dünya çapında tanınmasına ve ülkeye olan ilginin artmasına büyük katkı sağlamıştır. Leonardo Di Caprio Türkiye'ye olan sevgisini bir kez daha göstermiş ve ülkenin kültürel zenginliğine dikkat çekmiştir. Ünlü oyuncunun bu paylaşımı ülkenin güzelliklerinin dünya çapında tanınmasına da katkı sağladı. Di Caprio Türk hayranlarının büyük ilgisini çekti. Di Caprio'nun Türkiye'ye olan hayranlığı benim için her zaman özel bir yer olacak. Bu güzel ülkenin kültürü ve insanları beni her zaman büyülemiştir. Türkiye'ye olan sevgim hiç bitmeyecek. Ünlü oyuncunun bu paylaşımı altına şu sözleri yazdı: Türkiye ülkeye olan sevgisini dile getirdi. Sosyal medya hesabında Türkiye'den bir fotoğraf paylaşan Di Caprio Türkiye'nin güzelliklerine ve kültürüne hayran olduğunu belirterek Türkiye'ye olan sevgisini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gösterdi. Di Caprio Ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!