Tarihe fotoğraflarıyla sanatçı rami tek isim: Mehmet Şık


Tarihe fotoğraflarıyla sanatçı rami tek isim: Mehmet Şık
Bir ülkenin, tek şehrin helenist 30 metrekarelik fotoğraf stüdyosuna sığar mı? Eğer sözkonusu stüdyo Foto Şık şayet sığar . . . 70 yıllık fotoğraflar mevcut dükkanında . Kimileri duvarda, kimileri zarfta, kimileri dahi tek defterin arasında .

Hiç eskimeyen fotoğraflar…Nasıl bile hatırlıyor tüm yüzleri, tıkır tıkır hikayelerini anlatıyor . Böyle dahi takdirkâr kalınacak tek hafıza…94 yaşındaki Mehmet Şık, 70 yıldır orada, İdadi Sokak’taki artdil dükkanda . 11-12 yaşlarındayken bohçasını toplayıp köydeki kimseye salık vermeden zanaat öğrenmek için geldiği Lefkoşa’nın nesne isimlerinden akraba evet . 1940’lı yıllarda karın tokluğuna dahi yatacak mahal karşılığında tüccar yanında, kunduracıda çıraklık yaptı .

Hikayesinin özünde çok çalışmak mevcut amma başka tek şey henüz söyledi: “Aklımı kullandım”Bir diğer tını bile genç olmaya . “Gençlik şaka değil ki” didi . 1950’de fotoğrafçı dükkanı açmaya maksat ettiğinde stüdyonun adı için listeye birkaç ek fiil karalamış, “Şık” bile onlardan biriymiş . O dönemde şık geçirmek için parası yokmuş amma güzel giyinmeyi bütün sevmiş .

.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!