2024 Oscar Adayları Belli Oldu: İşte En İyi Filmler ve Performanslar!




2024 Oscar Adayları Belli Oldu: İşte En İyi Filmler ve Performanslar!


2024 yılında gerçekleşecek olan 96. Oscar Ödülleri için heyecan dorukta! Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929 yılından bu yana verilen bu prestijli ödüller, film dünyasının en iyilerini seçmek için veriliyor. Bu yılın adayları belli oldu ve 10 Mart tarihinde Dolby Theatre'da gerçekleşecek görkemli törende sahiplerini bulacaklar. Sunuculuğunu üstlenecek isim ise Jimmy Kimmel.

En iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Sterling K. Brown, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Ryan Gosling ve Mark Ruffalo gibi ünlü isimler yarışacak. En iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde ise Emily Blunt, Danielle Brooks, America Ferrera, Jodie Foster ve Da'Vine Joy Randolph aday gösterildi.

En iyi erkek oyuncu kategorisinde Bradley Cooper, Colman Domingo, Paul Giamatti, Cillian Murphy ve Jeffrey Wright yarışacak. En iyi kadın oyuncu kategorisinde ise Annette Bening, Lily Galdstone, Sandra Hüller, Carey Mulligan ve Emma Stone aday gösterildi.

En iyi yönetmen kategorisinde Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Jonathan Glazer ve Yorgos Lanthimos gibi başarılı isimler yarışacak. En iyi film kategorisinde ise American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives ve The Zone of Interest aday gösterildi.

10 Mart'ta gerçekleşecek olan törende, 2024 yılının en iyi oyuncuları ve filmleri tek tek ödüllendirilecek. Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar'ın bu yılki kazananları merakla bekleniyor.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!