Acun Ilıcalı, Spor Kanalını Satın Alıyor: Detaylar ve Gelişmeler




Acun Ilıcalı, Spor Kanalını Satın Alıyor: Detaylar ve Gelişmeler


Türkiye'nin en popüler televizyon kanallarından biri olan TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, bu kez spor kanalı satın alarak yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. İngiltere Championship takımı Hull City'yi satın almasının ardından Ilıcalı, Alman spor kanalının yüzde 50'sini 30 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Türk iş insanı Acun Ilıcalı, spor alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Avrupa maçlarının yayın haklarını alarak kurduğu dijital yayın platformu Exxen aracılığıyla maç yayınları gerçekleştiren Ilıcalı, şimdi de Alman spor kanalının yüzde 50'sini satın alarak büyüme yolunda önemli bir adım attı.

30 milyon dolar karşılığında satın alınan kanalın satış öncesi tek sahibi olan İsviçreli medya grubu Highlight Communications, satışın gerçekleşeceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl Sport1'in sahibi olan İsviçreli şirket, kanalı satma kararı almış ve Clap-Club haber sitesi aracılığıyla talipler arasında Acun Medya'nın da olduğunu açıklamıştı.

Almanca konuşan izleyici kitlesine hitap edecek olan kanalın ilk olarak uyarlanacak yapımı ise spor realite yarışması "Exatlon" olacak. Acun Ilıcalı, bu satın alma ile birlikte spor alanındaki yatırımlarına güçlü bir destek daha sağlamış oldu.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!