Danilo Zanna: Türkiye'ye geldiğimde adam tarafıma şırdan, bağırsak yedirmeye çalıştı


Danilo Zanna: Türkiye'ye geldiğimde adam tarafıma şırdan, bağırsak yedirmeye çalıştı
MasterChef Türkiye yarışmasının üç jürisinden akraba olan Danilo Zanna, Armayan Çağlayan'ın YouTube programına misafir evet dahi nama üzerine düşkünlük edilenlerle alâkadar soruları yanıtladı .  Türk dahi İtalyan aşındırmak kültürü arasındaki farkları müfit Zanna, "Ben Türkiye'ye çok alıştım . Türk dahi İtalyan kültürleri dahi çok benziyor . Ancak yalnızca ağartı içemiyorum . Bir içecek namına seviyorum amma aşındırmak yanında tek türlü içemiyorum .

Bu zeminde kendimi çok zorladım amma olmadı . Türkiye dahi İtalya arasında aşındırmak sofrası farkları mevcut . İtalya'da etime yalnız yalnız varidat dahi yeriz" dedi . Zanna, şöyle sürme etti:"Türkiye'de şayet tüm etime aynı anda masa başı oluyor .

Mesela katıksız fasulye, pilav, cacık imişçesine . Buna alışmakta zorlandım . Bir dahi geldiğimde adam tarafıma şırdan, bağırsak yedirmeye çalıştı . Sanki İtalya'da hayvanların yemiyoruz imişçesine .

Aynı buradaki imişçesine sakatatları yiyoruz ama farklı pişirme yöntemleriyle . "Çağlayan'ın "Sevmediğiniz Türk yemeği mevcut mı?" da Zanna, "Sevmediğim aşındırmak bulunmayan . Ama tek restorana gitsem levrekgillerden marin söylemem, yeğleme etmem . İlk dönemlerimde henüz önceden tanımadığım için bamyayı sevmemiştim .

Ama müteakiben çok sevdim" yanıtını cömert . 'Türkçe bilmediğim için arkadaşlarıma soruyordum, onlar bile tarafıma bambaşka şeyler öğretmiş'Türkçe'yi öğrenmeye çalıştığı dönemlerde Türk arkadaşlarının şakalarına sunulan kaldığını bile müfit Zanna, "Türkçe konuşamıyordum, kursa bile gittim amma olmadı . Restoran işletmeye başladığım için fırsat olmadı . Bilmediğim şeyleri arkadaşlarıma soruyordum .

Onlar tarafıma bambaşka şeyler öğretmiş . Mesela tek kadınla konuşurken bunları söylediğimde çok kötü şeyler evet . En hafifini anlatırsam, 'Bu akşam buluşalım mı?' istiare-i temsiliye 'Bu akşam alçakça istiyorum' demeyi öğretmişler tarafıma .  Bu genişlik hafifiydi çok henüz kötü şeyler öğrettiler" diye konuştu .

.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!