OpenAI, Sora adlı yeni yapay zeka ürününü tanıttı




OpenAI, Sora adlı yeni yapay zeka ürününü tanıttı


OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi, insanların gerçek dünya sorunlarını çözmelerine yardımcı olan modellere odaklanıyor. Yapılan açıklamada, yapay zekanın hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğrenmesine yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Sora adı verilen "metinden videoya" yapay zeka modeli, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabiliyor. Bu özellik, kullanıcıların istedikleri içeriği daha hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmalarına olanak tanıyor.

Bugün Sora, zararlar veya riskler açısından değerlendirilmesi amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunuldu. Ayrıca, modelin profesyonellere yararlı olacak şekilde geliştirilebilmesi için geri bildirim almak üzere bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldı.

Sora, birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarının yer aldığı karmaşık sahneler oluşturabiliyor. Modelin, istekleri doğru bir şekilde yorumlayabilmesine ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturabilmesine olanak tanıyan derin bir dil anlayışına sahip olduğu vurgulandı.

OpenAI, Sora'nın geliştirilmesiyle birlikte yapay zekanın daha da gelişerek insanların hayatını kolaylaştırabileceğine inanıyor. Bu teknolojinin gelecekte daha da ilerleyerek insanların gerçek dünya sorunlarını çözmelerine yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!