Google'da İşten Çıkarmalar: Gelecekte Ne Bekleyebiliriz?


Google'da İşten Çıkarmalar: Gelecekte Ne Bekleyebiliriz?


Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin bu yıl da işten çıkarmalar yapacağını açıkladı. Teknoloji devi Google, yapay zeka ve otomasyon teknolojilerini kullanarak iş yükünü hafifletmeye başladığı için bu açıklama, işten çıkarmaların devam edeceğine dair güçlü bir işaret olarak görülüyor.

The Verge'de yer alan ve şirket içi bir nottan alıntı yapılan habere göre Pichai, "İşten çıkarmalar geçen yıl yapılanlar kadar kapsamlı olmayacak ve her ekibi etkilemeyecek" dedi. Google temsilcisi de Reuters'a yaptığı açıklamada, çalışanlara bir e-posta gönderildiğini doğruladı ancak notun içeriği hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Geçtiğimiz hafta Google, Sesli Asistan birimleri ve Pixel, Nest ve Fitbit gibi ürünlerden sorumlu donanım ekiplerinin yanı sıra reklam satışları ve artırılmış gerçeklik ekipleri de dahil olmak üzere çeşitli bölümlerdeki çalışanları işten çıkaracağını açıklamıştı. Şirket, Ocak 2023'te yapmış olduğu açıklamada ise 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

Google'ın bu kararı, şirketin büyüme stratejisinde değişiklik yapması ve daha verimli bir yapı oluşturmasıyla ilgili. Ancak bu durum, çalışanlar ve endüstri uzmanları arasında endişe yaratıyor. Google, işten çıkarmaların şirketin geleceği için gerekli olduğunu ve bu kararın zor bir karar olduğunu belirtiyor.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!