Tesla'ya 1,5 Milyon Dolarlık Ceza Verildi: Otomotiv Devi, Emisyon Skandalıyla Karşı Karşıya!


Tesla'ya 1,5 Milyon Dolarlık Ceza Verildi: Otomotiv Devi, Emisyon Skandalıyla Karşı Karşıya!


ABD'nin California eyaletindeki bir mahkeme, Tesla'nın araç servis ve enerji merkezlerinde ve fabrikasında usule uygun olmayan şekilde tehlikeli atıkların depolanması ve imhası konusunda suçlu bulunarak 1,5 milyon dolar ceza ödemesine karar verdi.

California bölge savcılığı ofislerince yapılan açıklamada, San Joaquin bölgesinde Tesla hakkında yapılan şikayetlerde, şirketin tehlikeli atıkların imhası, depolanması ve yönetimiyle ilgili yasaları ihlal ettiği iddialarının yer aldığı belirtildi.

Savcılık, Tesla'nın araç servis merkezlerinde, enerji merkezlerinde ve fabrikasında yasalara uygun olmayan şekilde tehlikeli atıklarla ilgilenmesi nedeniyle soruşturma başlattı. Ancak şirket, soruşturma sırasında işbirliği yaparak yasalara uyumu artırmak için adımlar attı.

Taraflar arasında yapılan uzlaşma sonucunda, Tesla'nın ceza, soruşturma masrafları, çalışanların eğitimi ve atık denetimleri için toplam 1,5 milyon dolar ödemesine karar verildi.

San Joaquin Bölge Savcısı Ron Freitas, "Elektrikli araçlar çevresel ıslahta önemli bir rol oynuyor ancak bunların üretimi ve bakımının da zararlı atıklara yol açtığını kabul etmek gerekir." diyerek Tesla'nın bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Tesla, California'da 57 araç servis merkezi ve 18 güneş enerjisi tesisi bulunduruyor ve San Francisco'nun Fremont şehrinde elektrikli araçlar üretiyor. Şirket, bu ceza kararından sonra daha dikkatli ve yasalara uygun bir şekilde atık yönetimi konusunda adımlar atacağını belirtti.

Benzer Haberler:

0 Yorum

Yeni Yorum

Buraya yorum bırakmak için hemen giriş yapın veya kayıt olun.

Kıbrıs'ta yapılabilecek her şey için!